Home

Despre Cabinetul Virtual

CABINETUL VIRTUAL este un proiect dedicat publicului larg și pacienților ce-și doresc să se informeze corect din surse autorizate, asupra măsurilor de prevenție și asupra riscurilor pe termen mediu și lung ale unui stil de viață nesănătos. De asemenea, ne dorim să explicăm, pe înțelesul tuturor, diverse patologii și ce putem face în cazul în care am fost diagnosticați cu o anume afecțiune.

Ne dorim să interacționăm cât mai mult cu dumneavoastră și așteptăm propuneri de teme, pe care vă rugăm să le menționați aici.

De ce noi?

Toate materialele (text sau video) din acest site sunt dezvoltate de către cei mai de prestigiu medici de familie și medici specialiști din țară, membri ai Colegiului Medicilor din România.

AMF-B este organizatorul științific al acestui proiect, iar temele abordate aici constituie cele mai întâlnite situații din practica medicală a medicilor de familie.

Ce înseamnă cu adevărat prevenție?

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, 80% din bolile cronice pot fi prevenite, principalii factori de îmbolnăvire fiind dieta dezechilibrată, inactivitatea fizică și fumatul. Iată de ce schimbarea stilului de viață poate poate aduce schimbări extrem de benefice la nivelul stării de sănătate și al longevității.

Un program de prevenție are ca scop general îmbunătățirea stării de sănătate la nivelul populației. În relația medic-pacient, medicul trebuie să ofere cea mai bună soluție medicală pentru fiecare pacient. Dacă discutăm de prevenție, în activitatea curentă, medicul împreună cu pacientul decid care sunt măsurile pe care le pot avea în vedere, ținând cont de starea pacientului, de posibilitățile financiare și de motivația acestuia. De exemplu, dacă dorește să-și modifice comportamentele ce generează un anume grad de risc. Unele gesturi uzuale de prevenție clinică sunt efectuate în mod curent de către medicul de familie. Oricum, rolul medicilor de familie s-a schimbat, în ultimele decenii, de la poziția reactivă în fața bolilor acute și cronice la cea proactivă față de sănătatea optimă a comunității de pacienți pe care o îngrijește.

Prevenția salvează vieți!

Specialități medicale

Cabinetul Virtual își propune să abordeze în cel mai profesionist mod teme de sănătate, ordonate pe specialități:

➢    ALERGOLOGIE

➢    DIABET

➢    NEFROLOGIE

➢    ORTOPEDIE

➢    CARDIOLOGIE

➢    ENDOCRINOLOGIE

➢    NEUROLOGIE

➢    PEDIATRIE

➢    CHIRURGIE

➢    GASTROENTEROLOGIE

➢    OFTALMOLOGIE

➢    PNEUMOLOGIE

➢    DERMATOLOGIE

➢    GINECOLOGIE

➢    ONCOLOGIE

 

Fiecare specialitate acumulează o serie de patologii, cel mai des întâlnite în practica medicilor de familie.

 

Intră în contact cu unul dintre medicii noștri!

 

Dr. Rodica TĂNĂSESCU

Medic Primar Medicină de Familie

Medic formator Medicină de Familie, vicepreședinte AMF-B

(C) Copyright 2022 - cabinetulvirtual.ro